Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на ТС мотор.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремонт на ТС мотор.

Колеги, можете ли да ми кажете информативно колко излизат като пари само частите за основен ремонт на ТС мотор, без труда.
    Примерно:
    Основни, биелни лагери.
    Сегменти.
    Шлайфане на вал.
    Шлайфане на глава.
    Шлайфане на блок.
    Гарнитура глава.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Примерно:
    - Основни, биелни лагери: 50 + 80 или 240 оригинал комплект
    - Сегменти: 120 лв.
    - Шлайфане на вал: 50 лв.
    - Шлайфане на глава: 30 - 35 лв.
    - Шлайфане на блок: незнам, по принцип е много здрав и не съм носил за шлайф
    - Гарнитура глава: 50 - 60 лв.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Към 5-6стотин.....според града и марката....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Благодаря ви за инфото.
        Питам просто така, след всички тея слухове и облъчвания против ТС моторите, исках да знам все пак и това, ако ми се наложи .

А ремонта и сам мога да си го направя. Все пак двигател като двигател.... принципа е еднакъв при всички. Важна е разработката.

Благодаря ви колеги. Звучи поносимо, дори и да се "окоти" или "да роди" както повечето ми казват, че ще се случи... ще си го оправя!
        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
          Благодаря ви за инфото.
          Питам просто така, след всички тея слухове и облъчвания против ТС моторите, исках да знам все пак и това, ако ми се наложи .

А ремонта и сам мога да си го направя. Все пак двигател като двигател.... принципа е еднакъв при всички. Важна е разработката.

Благодаря ви колеги. Звучи поносимо, дори и да се "окоти" или "да роди" както повечето ми казват, че ще се случи... ще си го оправя!
          Делта 2, взимай я бе, щом си го решил, пък то не е задължително между 2 основни ремонта на двигател да има големи паузи
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Не е толкова страшно колкото всички ти разправят и след основен ремонт от личен опит 146цата ми се държи досдта добре вече 50 000км.
            Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
            146 1.4 - Темпераментната друсалинда
            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
              Делта 2, взимай я бе, щом си го решил, пък то не е задължително между 2 основни ремонта на двигател да има големи паузи

Стига де... чак така
              Хората как ги карат по 200 000 км. без ремонт, и после ги вкарват при нас.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Извинявам се за въпроса, но пак една лека информация.
                Колко излиза смяната на ангренажен ремък + ролки на 2.0 ТС.
                В смисъл първоначален разход по обслужване след покупката.
                Правя си сметката с колко пари да тръгвам... защото са леко дефицит
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

2-3ста лева, според цената на труда, ако ще сменяш и помпа и вариатор слагаш още 300....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Комплекта ролки и ремък е 200лв.,водната помпа е 70лв.,варятора е 300 и ремонтния му комплект е 12лв.,гарнитурата на капака е 50лв. и семерингите на вала 10-15лв.,труд 80-100лв.
                    Никито работи доста тънко и затова по неговата сметка може да излиза малко по-ефтинджок. Дал съм цени с качествени части!
                    Last edited by Quattro; d.m.y г., 13:57.
                    156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Всичко по-горе изброено +60 лева за нови болтове за главата,добре било и те да се сменят.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Болтовете може и да не се сменят. Измерват се да не са разпънати и ако са си по размер се стягат и толкова. Няма да има проблем. Аз съм лично съм ползвал едни и същи болтове 3 пъти.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

интересно..........цената на частите около 500 лева а бутала и сегменти?.А труда колко е? И в това влиза ли ремонт на главата.Предстои ми точно такава интервенция и разсъждавам дали да го правя или да продължавам да доливам масло и да димя като трабант.
                          И като цяло колко би излязъл основен ремонт на 1.8тс. и колко би излязла само смяна сегменти?
                          Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                          156 1,8ТS-99 ......
                          EX
                          159 1,9 JTD-08

Comment

Сегментите са в тая цена, бутала ако са читави не виждам защо ще се сменят.....гумичките на клапаните са 20на лева мисля че бяха, шлайфа на главата е описан по горе, може леко да варира според това напасват ли клапаните, сменят ли гумичките и т.н.......

Comment

Такааа
                              Колеги, днес след обстоен преглед на всички алфи до 3600 лв, нов внос в София, нямаше нито една да става.
                              Всички бяха с предници тоталки и забележки по мотора.

За сега се отказвам от търсенето... кошница няма да си взема.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                              X